Microsoft versterkt rpa-portfolio met Softomotive

Microsoft neemt Softomotive over, een van de pioniers op het gebied van robotic process automation (rpa). Met de overname versterkt de ict-reus zijn platform Power Automate (voorheen Flow) met een sterke desktop automation tool.

Softomotive - hoofdkantoor Londen - is in 2005 opgericht als een leverancier van een visual scripting system, gebaseerd op VB Script voor desktop automation. Dit bouwde het bedrijf uit tot een volwaardig rpa-platform: Winautomation. Later kwam daar nog het product Processrobot bij voor de groot-zakelijke markt. Een belangrijke partner is Abbyy, leverancier van software voor optische tekenherkenning en process mining. Softomotive werd financieel gesteund door Grafton Capital.

Met rpa-software kunnen simpele, geestdodende en repeterende taken in een kantooromgeving nagebootst en volautomatisch uitgevoerd worden. Denk aan het versturen van e-mails, het afhandelen van een factuur of een claim, het verwerken van een order en het onboarden van nieuw personeel.

Concurrentieveld

Onderzoeksbureaus als Gartner en Forrester noemen rpa een van de snelt groeiende segmenten binnen de softwaremarkt. Grote gespecialiseerde spelers zijn UiPath, Anywhere en Blue Prism. Daarnaast zijn er rpa-aanbieders vanuit de business process management (bpm)-hoek, zoals Pegasystems, Kofax en Appian, actief en bieden automatiseerders als Cognizant, NTT en Fujitsu (met Thoughtonomy) oplossingen aan. 

Ook grote softwarepartijen lonken naar deze aantrekkelijke markt in opkomst. Zo kocht SAP in 2019 de Franse rpa-aanbieder Contextor en geeft Microsoft nu een duidelijk signaal af met de acquisitie van Softomotive.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T14:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.