SAP en Honeywell samen in gebouwenbeheer

gebouw deur immo vastgoed

SAP en Honeywell ontwikkelen samen een platform voor gebouwbeheer dat data verzamelt en gebouweigenaren en facilitair managers moet helpen bij beslissingen. Kern is dat het platform de efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen in kaart brengt en kosten helpt besparen.

Aan de basis van deze oplossing staat de SAP Cloud, in combinatie met de prestatiebeheeromgeving Honeywell Forge. SAP en Honeywell richten zich er expliciet mee tot de vastgoedsector. Beheerders kunnen via een dashboard alle verzamelde data in één opslag inzien en daar het gebouwbeheer direct op laten aansluiten.

Het platform draait in de cloud en biedt toegang tot een scala aan vastgoedgegevens, zoals energieprestatie, veiligheid, onderhoud, huur, belastingen, regelgeving en huurtermijnen. Het maakt financiële en operationele informatie rond gebouwportfolio’s inzichtelijk voor de eigenaars en beheerders.

Ook de bewoners worden er beter van. Zij profiteren bijvoorbeeld van een lager energie- en warmteverbruik, wat dan weer de CO2-voetafdruk en de energiekosten verlaagt en de woonervaring verbetert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-16T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.