SAP en Honeywell samen in gebouwenbeheer

gebouw deur immo vastgoed

SAP en Honeywell ontwikkelen samen een platform voor gebouwbeheer dat data verzamelt en gebouweigenaren en facilitair managers moet helpen bij beslissingen. Kern is dat het platform de efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen in kaart brengt en kosten helpt besparen.

Aan de basis van deze oplossing staat de SAP Cloud, in combinatie met de prestatiebeheeromgeving Honeywell Forge. SAP en Honeywell richten zich er expliciet mee tot de vastgoedsector. Beheerders kunnen via een dashboard alle verzamelde data in één opslag inzien en daar het gebouwbeheer direct op laten aansluiten.

Het platform draait in de cloud en biedt toegang tot een scala aan vastgoedgegevens, zoals energieprestatie, veiligheid, onderhoud, huur, belastingen, regelgeving en huurtermijnen. Het maakt financiële en operationele informatie rond gebouwportfolio’s inzichtelijk voor de eigenaars en beheerders.

Ook de bewoners worden er beter van. Zij profiteren bijvoorbeeld van een lager energie- en warmteverbruik, wat dan weer de CO2-voetafdruk en de energiekosten verlaagt en de woonervaring verbetert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-16T10:06:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.