Renault stapt over op Google Cloud

auto wagen automobiel

De cloud-tak van Google heeft een groot contract binnengehaald bij de Franse autoconstructeur Renault. Google gaat een platform inrichten om de data die het bedrijf verzamelt, op te slaan en te bewerken.

Renault werkt sinds 2016 aan zijn eigen digitale platform voor het wereldwijd verzamelen en verbinden van industriële data op 22 locaties, met meer dan 2500 machines. De nieuwe samenwerking met Google Cloud moet het platform optimaliseren en de digitale transformatie van de autobouwer versnellen. Google zal op de data die het binnenkrijgt ai- en machine learning-technologie loslaten en zo de supply chain, de productie-efficiëntie, de productiekwaliteit en de totale energiebesparing verder verbeteren.

‘Met deze samenwerking en de inzet van onze it-teams kunnen we ons Industry 4.0-plan sneller implementeren’, zegt José Vicente de Los Mozos, topman van Renault. ‘Het plan is speciaal ontworpen om onze productielocaties en logistieke processen over de hele wereld te transformeren, te versnellen en met elkaar te verbinden, om zo onze prestaties te verbeteren. Ook onze medewerkers hebben veel baat bij de samenwerking, omdat ze kunnen profiteren van training in digitaal datamanagement op hoog niveau.’

Het trainen van Renault-medewerkers maakt inderdaad een belangrijk onderdeel van de samenwerking uit. Renault en Google Cloud willen een op maat gemaakt trainingsprogramma opzetten om de proces engineering-, productie- en it-teams te verbeteren. ‘Dit trainingsprogramma heeft als doel om een data-gedreven cultuur te creëren binnen Groupe Renault en om data onderdeel te maken van de operationele en besluitvormingsprocessen’, klinkt het in een persbericht.

Renault probeert, net zoals veel andere autoproducenten, zijn bedrijfsprocessen goedkoper en efficiënter te maken. Het bedrijf heeft daarvoor een groot besparingsprogramma opgezet. Door de corona-pandemie is de afzet van nieuwe wagens immers sterk gedaald. Renault heeft van de Franse overheid zelfs een krediet van vijf miljard euro gekregen om boven water te blijven.

Hoeveel Renault aan Google betaalt, is niet meegedeeld, maar het zou om een van de grootste contracten in zijn soort gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-20T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.