Bill Gates zet geld op antennespecialist Kymeta

Satelliet antenne

Het Amerikaanse Kymeta heeft 85 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde geleid door Bill Gates. Het bedrijf ontwikkelt een nieuw soort platte antenne om satelliet- en mobiele communicatie snel en gemakkelijk te maken.

De nieuwe kapitaalinjectie moet de ontwikkeling van nieuwe producten mogelijk maken en de commercialisatie van de technologie van Kymeta versnellen. Kymeta, met hoofdkwartier in Redmond, Washington, maakt antennes voor defensie, leveranciers van mobiele toepassingen en eerste-hulpdiensten. De antennes zijn plat en hebben geen bewegende onderdelen, wat een groot voordeel is tegenover traditionele satellietantennes, zeker bijvoorbeeld voor gebruik op vliegtuigen of schepen.

De antennes zijn ook in te zetten voor de nieuwe generatie ‘low earth orbit’-satellieten, doordat ze gemakkelijk deze satellieten kunnen volgen terwijl ze door het zwerk vliegen.

‘Als bedrijf staan we pas aan het begin van het optimaal benutten van het vermogen van hybride satelliet-mobiele communicatie als dit wordt gecombineerd met een betaalbare elektronisch gestuurde platte antenne voor het wereldwijde ecosysteem voor mobiliteit op het land’, zegt topman Doug Hutcheson van Kymeta. ‘De steun van Bill Gates zal ons helpen bij het sneller en breder uitvoeren van onze visie dankzij het voordeel van de ervaring, het perspectief en de relaties van een toonaangevende en uitermate succesvolle geldschieter uit de technologische wereld.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.