Al 10.000 Vlamingen volgden ai-cursus

Sinds eind juni de Vlaamse ai-curus online kwam (een initiatief van de Nederlandse Nationale ai-cursus en Samsung) hebben al 10.000 Vlamingen zich door het cursusmateriaal geworsteld. Het doel is uiteindelijk om één procent (110.000) van alle Belgen te bereiken.

Met de cursus moeten (vooral) jongeren klaargestoomd worden voor een digitale arbeidsmarkt en dito economie. In acht modules wordt ai uit de doeken gedaan, met lessen over onder andere machine learning en deep learning. Dit najaar komt er ook een Franstalig versie van de cursus voor Brussel en Wallonië. Zodra het lesmateriaal in beide landstalen beschikbaar is, wordt die toepasselijk tot ‘Belgische AI-cursus’ omgedoopt.

In een notendop is ai het ‘denkvermogen’ waarmee apparaten, machines en software zelfstandig problemen kunnen oplossen en leren uit hun fouten, zonder een menselijke tussenkomst. De technologie is nu al dagelijks en overal aanwezig in het leven, maar de meeste mensen zijn er zich niet bewust van. De aanbevelingen die streaming-apps doen op basis van eerder bekeken of beluisterde content, is bijvoorbeeld deels op ai-technologie gebaseerd.

Volgens technologiefederatie Agoria creëert AI tegen 2030 liefst 629.000 netto nieuwe Belgische jobs. Ai raakt dus best zo snel mogelijk ingeburgerd. Dat beseffen ook buurlanden Frankrijk en Nederland met ai-investeringen van respectievelijk 1,5 miljard en 1 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-09T15:52:00.000Z Frederic Petitjean