Ai van Gighouse matcht freelancer met opdrachtgever

Puzzel

Het online-freelancersplatform Gighouse werkt aan een automatische matching tussen bedrijven en freelancers. Met behulp van ai worden cv’s gekoppeld aan de juiste opdrachten. De Belgische startups TheMatchBox en Scalefactory verlenen hun medewerking aan het project.

De technische invulling van de nieuwe feature verloopt via 360Match, de matching-oplossing van TheMatchBox. Hiermee automatiseert Gighouse het wervings- en selectieproces waardoor een geschikte kandidaat voor een bepaalde freelance-vacature snel en efficiënt is te vinden. Scalefactory, dat processen automatiseert en optimaliseert door middel van het Salesforce-platform, zorgt er dan weer voor dat de back-end van Gighouse aansluit met 360Match.

360Match haalt accuraat data uit onder andere cv’s, skills en tools. Met behulp van artificiële intelligentie en kwaliteitsmonitoring analyseert de software iedere kandidaat en elk bedrijf, om zo de juiste persoon te selecteren voor de job.

Met de nieuwe tool kan Gighouse zich meer focussen  op de menselijke kant van rekrutering en het garanderen van een culturele fit. De volledige dienstverlening is gratis voor freelancers, ze krijgen realtime automatische matches toegewezen en ontvangen meldingen wanneer er zich een geschikte match voordoet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-15T14:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.