Dassault Systèmes neemt NuoDB over

Puzzel

Het Franse Dassault Systèmes neemt het Amerikaanse NuoDB over. Het bedrijf bezat reeds zestien procent van de aandelen van deze ontwikkelaar van cloud-native gedistribueerde SQL-databasetechnologie.

NuoDB werd in 2010 opgericht, het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts. Het bedrijf ontwikkelt SQL-database-as-a-service aan voor cloud-omgevingen. Het draaide vorig jaar een omzet van zo’n zes miljoen dollar en stelt 85 mensen te werk. Voor Dassault is de overname een manier om het eigen 3DExperience-platform te versterken. 

‘Een van de doelstellingen van het 3DExperience-platform is om de meest schaalbare en veerkrachtige cloud-infrastructuur te leveren voor bedrijven en organisaties’, zegt Florence Hu-Aubigny van Dassault. ‘We zijn onze samenwerking met NuoDB in 2013 begonnen en breiden deze vandaag verder uit. Daarmee onderstrepen wij nogmaals de hoogwaardige gedistribueerde SQL-mogelijkheden die NuoDB te bieden heeft. De database-technologie van NuoDB is uitermate geschikt voor native cloud-omgevingen.’

Een partner en klant van NuoDB is Temenos, een ontwikkelaar van cloud-oplossingen voor banken. ‘Met NuoDB kunnen onze cloudklanten profiteren van een continu beschikbare database die door meerdere cloud providers wordt gefaciliteerd’, zegt Colin Jarrett van Temenos. ‘Deze aanpak is zo flexibel dat bij een eventuele storing van de ene naar de andere cloudprovider is over te schakelen zonder enige merkbare impact. Recente benchmarks tonen aan dat banken die Temenos-software gebruiken met NuoDB-databasetechnologie profiteren van onbeperkt schaalbare verwerkingscapaciteit en aanzienlijk lagere tco.’

Dassault Systèmes specialiseert zich in software voor 3d-ontwerp, 3d-digitale prototypes en plm. De markten waarin het bedrijf actief is, variëren van de luchtvaartindustrie tot de financiële dienstverlening. In de Benelux ligt het accent op de maakindustrie, hightech, life sciences en energiesector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-30T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.