Noorse Visma neemt Belgische Admisol over

Het Noorse softwarehuis Visma, gespecialiseerd in tools voor accounting en bedrijfsvoering, neemt Admisol uit Gent over. Dat schrijft De Tijd. Admisol ontwikkelt online boekhoudtools voor bedrijven en accountantskantoren.

Admisol is een vrij kleine onderneming met acht medewerkers. Het bestaat twintig jaar en maakt software voor het automatiseren van boekhoudingen. Visma zelf is verschillende maten groter dan zijn overnameprooi. Het Noorse bedrijf, bij het grote publiek vooral bekend van zijn wielersponsoring, heeft 11.000 mensen in dienst en draait een omzet van ruim anderhalf miljard euro. 

Vorig zomer deed Visma al een eerste overname in ons land, met de acquisitie van Yuki. Dat van oorsprong Nederlandse bedrijf is ook actief op de markt van boekhoudsoftware, maar is in België een van de snelste groeiers in zijn segment. Visma heeft trouwens al gehint op nog meer Belgische overnames, net zoals het de voorbije jaren ook in Nederland al verschillende bedrijven heeft ingelijfd. De Belgische markt voor dit soort software is vrij versnipperd, wat spelers als Visma kansen geeft. 

Financiële details van de overname van Admisol werden niet bekend gemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-16T18:12:00.000Z Frederic Petitjean