Faktion lanceert nieuwe spin-off na Chatlayer

hoofdbrekens

De Antwerpse ai-specialist Faktion heeft een nieuwe spin-off gelanceerd: Metamaze. Deze organisatie is gespecialiseerd in ai-gedreven tools om documenten automatisch te verwerken. Het is Faktions tweede spin-off, na bot-tool Chatlayer.

Metamaze is actief op het gebied van Intelligent Document Processing, of IDP. Met hun saas-tool kunnen ze automatisch workflows in bedrijven automatiseren. Volgens het bedrijf neemt die markt de komende jaren in waarde toe, vooral door technologische vooruitgang in ai en Natural Language Processing (nlp). Ook door de almaar groeiende berg ongestructureerde data die bedrijven produceren is de nood aan die soort oplossingen groot. 

‘Het verwerken van documenten blijft lastig, doordat 80 procent van de bedrijfsgegevens nog steeds ongestructureerd is en enorme hoeveelheden handmatige gegevensinvoer vereist’, zegt commercieel directeur Niels Van Weereld van Metamaze.

‘Om dit op te lossen, kijken ondernemingen nu naar ‘puntoplossingen’ om hen te helpen de gegevensextractie te automatiseren. Dit volstaat voor bedrijven die slechts één of twee soorten documenttypes moeten verwerken, zoals facturen of e-mails. Maar voor klanten met meer aangepaste documenten, zoals bijvoorbeeld leningaanvragen die uitgebreide validatie, audit trails en fraudepreventie vereisen, is het werken met templates, syntaxen en prefab-modellen van gewone automatiseringssoftware een nachtmerrie.’

Intelligente capture-software

En dat is waar ai om de hoek komt kijken. ‘Echt intelligente capture-software kan zelfstandig de juiste informatie extraheren en een grote verscheidenheid aan documenten interpreteren’, legt Van Weereld uit. ‘Informatie en documenten veranderen voortdurend, dus uw software voor intelligente documentverwerking (IDP) moet leren en zich daaraan aanpassen.’

Metamaze kreeg ondertussen al een kapitaalinjectie van anderhalf miljoen euro. Het is de tweede spin-off van Faktion, na Chatlayer. Die bot-tool, vooral bedoeld om klantencontacten te automatiseren, werd in maart vorig jaar verkocht aan de Zweedse telecom- en cloudprovider Sinch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-25T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.