Schneider heeft privaat 5G-netwerk met slicing

Een fabriek van Schneider Electric in Frankrijk is de eerste ter wereld met een privaat 5G-netwerk met network slicing. Het netwerk werd aangelegd door Orange en Nokia.

Network slicing is een sleutelfunctie voor het quality of service-beheer in 5G en de beveiliging van industriële processen, operaties en applicaties in Industrie 4.0. Het geeft de mogelijkheid om op één fysiek netwerk verschillende virtuele netwerken te bouwen en te bedienen. Daarbij worden netwerkcomponenten (zowel in het corenetwerk, het aggregatienetwerk als in het radionetwerk) volledig gescheiden tot aan de datacenters. Zo wordt het mogelijk om voor verschillende gebruikers verschillende soorten netwerken aan te bieden, bijvoorbeeld wat betreft capaciteit, latentie, beveiliging, duur, betrouwbaarheid en geografische dekking.

Orange koos Nokia om het netwerk in te richten voor Schneider. De slicing-oplossing van Nokia ondersteunt bestaande lte-, 5G-standalone- en 5G-non-standalone-apparaten en omvat ook domeincontroller-software in het radio-en kernnetwerk en de transportlagen. Dit alles om volledige slice-connectiviteit mogelijk te maken.

De fabriek van Schneider in Le Vaudreuil gebruikt geconnecteerde machines en technologieën als augmented reality om de onderhouds- en gebruikskosten in te perken. 5G is daarin een belangrijke component. De site was in september vorig jaar al een van de eerste in Frankrijk met een eigen, privaat 5G-netwerk. Nu komt daar dus network slicing bovenop. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-02T09:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.