BCG en McKinsey intensiveren digitale transformatie-tak

Strategische consultants als Boston Consulting Group en McKinsey trekken meer en meer de kaart van digitale transformatie. Dat blijkt uit recente aankondigingen van deze adviesbedrijven rond digitalisering en cloud, waar onder andere AWS en Salesforce in opduiken als partners.

Vooreerst is er Boston Consulting Group (BCG) dat een vernieuwd dienstenaanbod aankondigt: BCG X. Dat is, volgens hun mededeling, ‘de nieuwe thuisbasis voor BCG’s digitaal, technologisch en ai-talent’. Volgens BCG combineert deze samenwerking van BCG-medewerkers strategische en technologische expertise ‘om ondernemingen te helpen bij het aanpakken van hun moeilijkste uitdagingen op dit moment’.

Ook concurrent McKinsey verhoogt de focus op digitalisering. Het managementadviesbedrijf zet hier al een tijdje op in. Recent kondigde het enkele nieuwe partnerships aan met AWS en Salesforce. Met AWS werd enkele weken geleden door McKinsey de samenwerking nog versterkt om 'om de volgende horizon van cloudtransformatie aan te pakken.' En met Salesforce smeedde McKinsey recent een nieuwe alliantie om, zoals ze het zelf omschrijven, organisaties te helpen digitale transformaties te versnellen. Deze alliantie bouwt voort op McKinsey's overname eerder dit jaar van S4G Consulting, een zogenaamde Salesforce Platinum Partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-25T10:11:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.