Bedrijven zijn ver met virtualisatie

Onderzoek

Bijna de helft van de organisaties heeft 71 tot 100 procent van de it-omgeving gevirtualiseerd. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van content-marketingbureau ActualTech Media in opdracht van softwarebedrijf Tegile Systems. Het onderzoek werd als enquête afgenomen bij ruim duizend ict-professionals.

Ruim 61 procent van de organisaties heeft minstens de helft van zijn it-omgeving gevirtualiseerd. Bij bijna de helft van de organisaties (44,6 procent) is dit zelfs voor 71 tot 100 procent van de it-omgeving het geval. Slechts 9,7 procent van de organisaties heeft maar tot 10 procent van de omgeving virtualiseerd. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van ActualTech Media in opdracht van softwarebedrijf Tegile Systems.

Microsoft SQL Server is de applicatie die bij de meeste organisaties gevirtualiseerd draait, namelijk bij 66 procent van hen. Daarnaast worden oplossingen voor bestandsuitwisseling door veel organisaties gebruikt, zoals file sharing (53 procent), Microsoft Exchange (49 procent) en Microsoft Sharepoint (45 procent).

Hybride flash

Hybride flash-systemen worden steeds meer standaard binnen de huidige gevirtualiseerde omgeving, zo blijkt verder uit het onderzoek. Ruim 60 procent van de respondenten maakt binnen hun datacenter gebruik van een hybride storage array en 23 procent maakt gebruik van een all-flash storage array. De belangrijkste reden voor respondenten om flash in te zetten is om de responstijden van applicaties te verbeteren.

Uit onderzoek van Computer Profile bleek onlangs al dat virtualisatie steeds populairder wordt bij bedrijven en Dick Dompeling, directeur van Zetacom, noemde het zelfs de belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen tien jaar. 

Alle resultaten van het huidige onderzoek zijn te lezen in het 2016 State of Storage-rapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-17T16:45:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.