OpenText neemt Hightail (YouSendIt) over

Deal handen schudden overname

OpenText, de Canadese leverancier van software voor enterprise information management (eim), neemt Hightail over. Dit bedrijf, voorheen bekend als YouSendIt, biedt een clouddienst voor het delen van bestanden. OpenText wil met de overname zijn portfolio voor het produceren en veilig delen van informatie in de cloud versterken.

Hightail stelt wereldwijd 5,5 miljoen klanten te bedienen, uiteenlopend van bedrijven en betalende abonnees tot consumenten die de uitwisseldienst gratis gebruiken. Speciale doelgroepen zijn marketeers en creatievelingen, zoals vormgevers, die werken met zware bestanden. Het bedrijf wordt geïntegreerd binnen de softwareoplossingen OpenText Content Suite, Documentum, Core en Media Management.

Hightail werd in 2004 opgericht als YouSendIt door Ranjith Kumaram, Amir Shaikh en Khalid Shaikh. In 2013 wijzigde het bedrijf zijn naam in Hightail om aan te geven dat er naast filesharing inmiddels ook software voor samenwerking werd aangeboden. Medeoprichter Kumaram was tot de overname door OpenText de huidige algemeen directeur van het Amerikaanse bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T10:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.