Liquit neemt Rovabu Software over

Roel van Bueren, Rovabu Software (links) en Peter Hermeling (Liquit)

Roel van Bueren, Rovabu Software (links) en Peter Hermeling (Liquit)

Liquit uit Ridderkerk neemt Rovabu Software uit Oisterwijk over. Liquit levert oplossingen voor werkplekbeheer. Rovabu Software biedt op zijn beurt distributie en packaging van Windows-en macOS-desktopapplicaties. Rovabu gaat voorlopig zelfstandig verder en de bedrijfsnaam blijft behouden. Er wordt gezocht naar een gezamenlijke vestiging. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Rovabu Software is als independent software vendor (isv) gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor it-professionals. Het bedrijf heeft vier medewerkers in dienst en is technologiepartner van onder meer Adobe, Dell, Ivanti, Microsoft, RES Software en VMware. Het bedient (inter)nationale klanten in de zorg, het onderwijs, de overheid en de financiële sector.

Het it-bedrijf wordt nu overgenomen door Liquit. Dat bedrijf, opgericht in 2015, is een leverancier van digital workspace management-oplossingen. De tien medewerkers bieden klanten lifecycle management-diensten. Liquit is technologiepartner van Citrix, Synigo Pulse en Embrace. Het rekent onder meer Lamb Weston, Natuurmonumenten, Transavia en diverse gemeentes tot zijn klantenbestand.

Via de overname worden de technologieën van beiden bedrijven samengevoegd. Dit stelt it-afdelingen volgens beide bedrijven in staat om geautomatiseerd applicaties te downloaden, configureren, implementeren, installeren en updaten.

Nieuw kantoor

De medewerkers van Rovabu en Liquit worden samengevoegd. Liquit-co-founder Peter Hermeling laat weten dat de teams voorlopig blijven opereren vanuit de bestaande kantoren. ‘Wel zoeken we naar een nieuwe gezamenlijke vestiging.’

De bedrijfsnaam Rovabu blijft voorlopig nog bestaan. Het samengestelde bedrijf telt veertien man en staat onder leiding van algemeen directeur Marko Elderson. Naast hem staan Peter Hermeling als directeur sales en marketing en Kevin van Gool als chief technology officer. Roel van Bueren, eigenaar en oprichter van Rovabu Software, treedt toe tot de directie als ‘chief technologist setup & patch’. Hij gaat zich vanuit die rol richten op de verdere ontwikkeling van de gezamenlijke producten en partnerships met andere technologiepartners.

Over eventuele nieuwe overnames zegt Hermeling dat het bedrijf altijd zoekt naar nieuwe partnerschappen en samenwerkingen met andere partijen. 'Toekomstige overnames sluiten we niet meer uit.’

Gezamenlijke klanten

De partijen hebben al een aantal gezamenlijke klanten in diverse sectoren. Het gaat om het Willem II College, Hogeschool Rotterdam en Helicon Opleidingen, in de financiële sector O2 Accountants en de gemeenten Veenendaal, Wassenaar, Rhenen, Scherpenzeel, Voorschoten, Renswoude en Woudenberg. 

De bedrijven zijn ook actief in België. Zo is Cegeka uit Hasselt een belangrijke partner van Liquit en bedient het hier klanten als Securex, VCLB en FAVV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T11:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.