It-sector staat meest open voor flexwerk

Cijfers naar aanleiding van ronde tafel over werkplekbeheer

Werk Flexwerk

Naar aanleiding van de (gratis) ronde tafel van Computable over werkplekbeheer brengen wij enkele artikelen (en cijfers) over dit topic. Zo laat de it-sector het meest zijn medewerkers zelf bepalen waar en wanneer zij werken.

De ronde tafel over werkplekbeheer gaat door op 4 juli tijdens een middaglunch in een restaurant in Leuven. Ook u kan gratis deelnemen aan dit event door u hier aan te melden.

De ronde tafel wordt opgehangen aan enkele stellingen en cijfers rond werkplekbeheer. In aanloop laten we er enkele op u los op Computable. Voor deze keer interpreteren we de werkplek wel erg letterlijk: waar en wanneer u werkt en of dat flexibel is.

Uit recent onderzoek van Securex blijkt namelijk dat het aantal werknemers dat kan kiezen waar en wanneer hij werkt de laatste vier jaar met ruim één derde is gestegen. Toch kan momenteel slechts 1 op 4 (23 procent) van de Belgische werknemers kiezen waar en wanneer hij werkt.

In it-sector: twee op drie

De it- en internetdienstensector biedt het meeste flexibiliteit: 67 procent van de werknemers uit deze sector geeft aan de keuze te hebben wanneer of waar ze werken. Ook het verzekeringswezen (65 procent) scoort hoger dan gemiddeld.

De mobiliteitsproblematiek is (logischerwijs) een grote drijfveer voor flexibiliteit op vlak van tijd en plaats op de werkvloer. Zo ervaren bijna de helft van de flexwerkers hun woon-werk verkeer als vermoeiend.

De komende maanden en jaren wordt overigens nog meer fileleed verwacht. Enerzijds door een aantal grote werven op de Vlaamse wegen en door tunnelrenovaties in Brussel, wat voor Securex de aanleiding was van hun cijfers over flexwerk. Anderzijds lijkt de verkeersdrukte op grote schaal toe te nemen. En het flexwerk dus blijkbaar ook.

Over de rondetafel

Op 4 juli organiseert Computable, in samenwerking met Igel, een ronde tafel over de workplace. De redactie zal op de middag tijdens een lunch nog meer (exclusieve) cijfers presenteren over werkplekbeheer in bedrijven. Ook u bent als it-verantwoordelijke welkom op dit event. U ontmoet vakgenoten en kan uw visie delen.

U kan zich hier aanmelden voor de rondetafel op 4 juli. Deelname is gratis en vrijblijvend. Nadien volgt van ons een bevestiging met praktische details.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T16:30:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.