Vakbond klaagt it-problemen FOD Financiën aan

Probleem panne

Door de it-problemen bij de FOD Financiën zijn dit jaar al 4,7 werkdagen verloren gegaan. Dat zegt de vakbond NUOD naar aanleiding van een enquête die het deed onder het personeel van het ministerie. Over een heel jaar zou het over meer dan 14 dagen gaan.

‘De pannes, de onbeschikbaarheid, de traagheid en de moeilijkheden om zich te verbinden inzake informatica, neme steeds maar toe binnen de FOD Financiën’, zo schrijft de NUOD in het verslag van de enquête die bij 3.500 ambtenaren werd afgenomen. Bijna driekwart van de ondervraagden (73%) zegt dat de laptops die zij tot hun beschikking hebben voldoen aan hun verwachtingen. Bij de vaste pc’s is dat maar 56%, bij de printers 58%. Ook het intranet deelt in de klappen: 80% zegt er niet snel en gemakkelijk de benodigde informatie te vinden. Nog erger is het gesteld met de interne opleidingen informatica: 90% schat die als onvoldoende in.

Ook bijvoorbeeld de snelheid en betrouwbaarheid van het interne netwerk en de communicatie van de omkaderende diensten wordt als ondermaats aanzien. De meerderheid van het personeel stelt dan ook dat de digitalisering weinig doet om de dossier sneller en efficiënter af te handelen. De NUOD klaagt ook verkeerde keuzes aan door de directie: ‘gadgets’ als Skype, Yamner (sic) en OneNote staan wel ter beschikking maar bijvoorbeeld geen externe beeldschermen voor de laptopgebruikers.

Al die problemen brengen productiviteitsverlies mee, aldus de vakbond. Op de vraag: becijfer het aantal verloren werkdagen sedert begin 2018 ingevolge it-problemen, antwoordde het personeel met gemiddeld ‘4,7’. Dat geeft jaarlijks iets meer dan veertien dagen per personeelslid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.