Nutanix richt pijlen op virtuele speler Frame

Business innovatie

De Amerikaanse virtualisatiespecialist Nutanix heeft de intentie om Frame, een eveneens Amerikaanse leverancier van virtuele apps en desktops, over te nemen. Deze stap maakt het mogelijk voor Nutanix om voortaan desktop-as-a-service (DaaS) via de eigen clouddiensten aan te bieden.

'We willen in staat zijn om ook diensten aan te bieden via de cloud, niet alleen via een datacenter', zegt Jan Ursi, senior director EMEA bij Nutanix, die laat weten dat het bedrijf tot nu toe nog geen desktop-as-a-service in het portfolio had.

Voor nu richt de dienst zich na de beoogde overname alleen nog op desktopapplicaties op Amazon Web Services en Microsoft Azure, die met één muisklik geopend kunnen worden. Wel breidt de virtualisatiespecialist naar eigen zeggen op termijn de dienst uit naar andere cloudomgevingen, zoals bijvoorbeeld Google Cloud Platform en de eigen Nutanix XI cloud services.

Nutanix is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in het Amerikaanse San Jose. Het heeft wereldwijd zo'n 45 kantoren, waaronder in Antwerpen en Hoofddorp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-03T15:25:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.