Belg houdt werk en privé nog sterk gescheiden

Werk arbeid kantoor brainstorm werkplek

De ‘blurred world’, waarin mobiele technologie ervoor zorgt dat de grens tussen privé en zaken steeds minder duidelijk wordt is aan een stevige opmars bezig in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van Samsung bij 5005 mensen in tien landen. Alleen de Belg biedt nog opvallend weerwerk hiertegen.

Slechts één op drie Belgen menen dat mobiele technologie een positieve impact heeft op de werkvloer, terwijl de helft van de Europeanen daar al rotsvast van overtuigd is. Mogelijk zijn Belgen skeptischer tegenover technologie omdat dit met een verlies van privacy en controle gepaard gaat. Die stelling wordt ondersteund door het feit dat amper 72 procent van de Belgen van GDPR had gehoord en slechts 28 procent de betekenis ervan kende, in vergelijking met Europese gemiddeldes van 82 procent en 39 procent.

Slechts 43 procent van de Belgen meent bovendien dat GDPR de manier waarop ze mobiele technologie op het werk gebruiken, zal beïnvloeden. Daarnaast staat slechts één op drie stil bij databeveiliging op mobiele devices voor professioneel gebruik. Hiermee bengelt België onderaan de Europese ladder. Verder weten vier op vijf Belgen niet hoe hun apparaten te beveiligen. Ook hier scoren we laag (21 procent) in vergelijking met het Europese gemiddelde van 44 procent.

Tenslotte zien Belgen momenteel co-working spaces nog te weinig als een kans om te netwerken en hun geest te verruimen, daar we bijna drie uur per week minder in zo’n omgeving vertoeven dan de gemiddelde Europeaan. Mogelijk net doordat Belgen hun werk en privé zo naarstig gescheiden houden, delen ze ook een stuk minder persoonlijke info met collega’s, houden ze minder contact op sociale media en worden collega’s zelden vrienden. Al deze cijfers tonen aan dat Belgen zich nog niet echt thuis voelen in de ‘blurred world’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind die blurred world helemaal niet ideaal, en zeker niet iets waar we naar moeten streven. Als ik om 5 uur de deur van het bedrijf achter me dicht-trek, is het gedaan tot de volgende ochtend om 9 uur. Mijn vader was zelfstandige en die had mentaal nooit rust, omdat hij altijd dacht aan zijn bedrijf. Het heeft hem te vroeg de dood ingejaagd. Met die 'blurred world' kan dat het lot zijn van iedereen! Als werknemer doe ik dat niet, en ik wil dat ook niet. Wat dat betreft hebben de belgen nu misschien net wèl de juiste reflex.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T09:36:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.