Ook techbedrijven doen mee aan Open Bedrijvendag

Aan Open Bedrijvendag, dat dit weekend plaatsvindt, doen ook verschillende technologie- en it-bedrijven mee. Vorig jaar lokte het evenement in totaal meer dan 550.000 bezoekers naar de verschillende deelnemende ondernemingen.

Open Bedrijvendag is een jaarlijkse organisatie van Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen en wordt al sinds 1991 georganiseerd op de eerste zondag van oktober. Onder de meer dan honderd bedrijven die zondag hun deuren opengooien (waaronder razend populaire klassiekers als Belgocontrol, staalfabriek Arcelor Mittal en het postsorteercentrum Brussel X) zitten ook heel wat ondernemingen uit de technologie- en it-sector. Onder meer de KULeuven Tech Campus in Gent doet mee, softwarebedrijf Centric uit Oostkamp, Noordzee Drones uit Zeebrugge en TE Connectivity uit Oostkamp dat componenten voor auto’s ontwerpt. Onderzoekscentrum Flanders Make in Lommel participeert eveneens, net zoals Greenbizz, de Brusselse incubator die gespecialiseerd is in clean-tech.

De meeste deelnemende bedrijven gunnen de bezoekers niet alleen een blik achter de schermen, maar voorzien ook allerhande activiteiten. Aan de slag gaan met vr- en ar-brillen is bijvoorbeeld een vaak terugkomende bezigheid. Voor kinderen is er dikwijls ook aangepaste animatie voorzien, zoals springkastelen.

Alle informatie over Open Bedrijvendag is te vinden op de website www.openbedrijvendag.be. Daar kan men ook een magazine downloaden met alle deelnemende ondernemingen. Voor sommige bedrijven moet het bezoek wel op voorhand gereserveerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.