Gentse platform Mia wint Gouden Vonk

Winnaar

Vonk, een netwerk voor interne communicatie, heeft zijn zogeheten 'gouden vonk'-award uitgereikt aan Mia. Dat is de nieuwe digitale werkplek waar medewerkers informatie vinden en delen en kunnen samenwerken. Mia is een initiatief van de Stad Gent, het OCMW Gent, Sogent en Digipolis.

Vonk is een netwerk voor interne communicatie in België en hun gouden vonk beloont het meest effectieve en innovatieve project in interne communicatie. De stad Gent ontving zowel de juryprijs als de publieksprijs voor haar digitale platform Mia, dat zowel op pc als smartphone werkt.

Mia draagt bij tot het 'Wijs Werken', de organisatiecultuur van de Stad Gent en het OCMW. Het geeft medewerkers de kans om algemene informatie en nieuws te raadplegen (thematisch intranet) en te zoeken naar collega's. Daarnaast is er de mogelijkheid om te communiceren, samen te werken in groepen, zelf informatie te delen of een vraag te stellen. Medewerkers kunnen ook reageren op nieuws en berichtjes van hun collega's.

‘Mia heeft praktisch alles wat een goed intern platform moet hebben’, zo argumenteert het juryrapport. ‘Bovendien is de effectiviteit verbazend in een organisatie die van oudsher kampt met veel silo’s en uiteenlopende culturen. Het uitgangspunt was complex, maar toch is men erin geslaagd om de drie doelstellingen te borgen in het project, door de organisatie sterk te betrekken en een laagdrempelige campagne te voeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-14T09:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.