Cegeka knapt verouderde werkplekken bij Rensa op

De Belgische ict-dienstverlener Cegeka gaat bij de groothandelsketen Rensa Family uit Didam de werkplekken vernieuwen. Die zijn verouderd en kampen met performanceproblemen en slechte gebruikerservaringen. Het gaat om zo'n 1200 werkplekken in veertien bedrijven die zowel in Nederland, Duitsland als Roemenië actief zijn. De contractwaarde bedraagt ruim een miljoen euro over een periode van vijf jaar.

Cegeka zorgt in eerste instantie voor de installatie en het onderhoud van vierhonderd nieuwe werkplekken. Daarna zullen ook de overige achthonderd werknemers overschakelen op de nieuwe werkplek.

Rensa Family bestaat uit veertien bedrijven die zowel in Nederland, Duitsland als Roemenië actief zijn op het gebied van verwarming, ventilatie, sanitair, koudetechniek en energiebeheer. De werkplekken van de Nederlandse groothandelsketen, ingericht door de centrale ict-afdeling, kampen echter al langere tijd met performanceproblemen en slechte gebruikerservaringen. De applicaties werken te traag en het beheer is omslachtig. Daarnaast verwacht Rensa een gebruikstoename van mobiele apparatuur. Omdat de huidige werkomgeving daar niet op ingesteld is, zocht Rensa een it-leverancier die een nieuwe digitale werkplekomgeving kan inrichten.

Uiteindelijk viel de keuze op Cegeka, de Belgische ict-dienstverlener die voor de groothandel al projecten uitvoert op het gebied van hybride cloud-oplossingen en backend-gerelateerde zaken. Volgens Fred van der Sluijs, interim-directeur ICT en e-business van de Rensa Family, is er een klik met het bedrijf. 'Het bezoek bij aardappelverwerkingsconcern Lamb Weston, een andere Cegeka-klant, heeft ons over de streep getrokken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-06T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.