Nutanix, Avi Networks, Pegasystems, Consolit verhuizen

Verhuizen

Drie Amerikaanse it-bedrijven - Nutanix, Avi Networks en Pegasystems - en het Nederlandse Consolit hebben in Nederland nieuwe kantoren geopend. Het kwartet geeft aan grotere huisvesting nodig te hebben door groeiende activiteiten.

Nutanix, een Amerikaanse leverancier van hyperconverged infrastructuuroplossingen, heeft een nieuw kantoor in Hoofddorp geopend voor zijn bedrijfsactiviteiten in Nederland. In het pand zijn ook de bedrijfsfuncties voor de verkoopregio’s Nutanix Europe, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) ondergebracht.

Het nieuwe gebouw aan het Mercuriusplein in Hoofddorp biedt Nutanix een grotere ruimte in vergelijking met het vorige gebouw, dat ook in Hoofddorp gevestigd was. Het nieuwe kantoor van 3200 vierkante meter is geopend door Dheeraj Pandey, voorzitter, mede-oprichter en algemeen directeur van Nutanix, samen met Patrick van de Werken, de net benoemde manager van de Nutanix-activiteiten in Noordoost-Europa en Rusland. Van de Werken was eerder verantwoordelijk voor de regio's Benelux en Scandinavië.

Avi Networks en Pegasystems

Ook het eveneens Amerikaanse Avi Networks heeft een nieuw Nederlands kantoor, en wel aan de Herikerbergweg in Amsterdam Zuidoost. De leverancier van netwerksoftware voor onder meer load balancing richtte in 2017 zijn pijlen op de Benelux en zegt in de afgelopen jaren zijn omzet en klantportfolio flink te hebben uitgebreid. Om de groei in de regio verder te stimuleren heeft Avi Networks een kantoor in Amsterdam geopend.

Pegasystems heeft zijn Benelux-vestiging verhuisd naar de tiende verdieping van het kantoorpand Amsterdam Atrium Toren 1 aan de Zuidas. In deze vestiging in Amsterdam bevindt zich ook de ‘tech hub’ waar alle 'decisioning'- en artificial intelligence-oplossingen van Pegasystems worden bedacht en ontwikkeld. Omdat deze ontwikkeltak flink is gegroeid had de Amerikaanse leverancier van software voor procesoptimalisatie ruimte nodig. Inmiddels zijn ruim 135 mensen werkzaam in het Benelux-kantoor.

Consolit

Naast de drie Amerikaanse bedrijven stuurde het Nederlandse bedrijf Consolit een adreswijziging. De specialist in bedrijfssoftware, onderdeel van de it-holding CBS Group waar tevens Resource Talents en Vlicomp onder vallen, keert na tien jaar terug van Zwijndrecht naar Dordrecht in een kantoorpand met groeimogelijkheden.

In 2000 begon Consolit - de bedrijfsnaam is een samentrekking van de begrippen consultancy, solutions en it - met drie medewerkers, inmiddels zijn het er meer dan dertig. Het bedrijf adviseert ondernemers over bedrijfsautomatisering en levert softwarepakketten op maat. Consolit is partner van onder meer Visma, Basecone, Elvy, Unit4 en Qlik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T10:28:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.