Xylos levert werkplekdiensten vanuit nieuwe tak

Dieter Vandenberghe leidt de business unit

Xylos hoofd BU Advanced Workplace

Dieter Vandenberghe

Xylos heeft zijn communicatiediensten voor telefonie, videocommunicatie, digitaal samenwerken en werkplekbeheer samengevoegd in een nieuwe overkoepelende business unit 'Advanced Workplace'. Inia, Xylos’ merk voor telefonie en unified communications, wordt onderdeel van de nieuwe afdeling en verdwijnt als merknaam.

Inia ontstond in 2008 als joint venture en werd in 2012 een dochter van Xylos. Na tien jaar gaat het merk op in Xylos' nieuwe tak voor werkplekdiensten: Advanced Workplace. Die komt onder leiding te staan van Dieter Vandenberghe, tot voor kort general manager van Inia. Xylos behoudt wel het voormalige Inia-kantoor in Herentals.

‘Bedrijven werken vandaag volledig anders dan vijf jaar geleden: video, chat en andere software maken de werkplek multimediaal’, zegt Vandenberghe. ‘We krijgen opvallend minder vragen naar uitsluitend klassieke telefonie, alles draait om ‘samenwerking’ op de werkplek. Door onze diensten te bundelen en goed op elkaar te laten aansluiten willen we met een duidelijker aanbod naar de markt. Onze nieuwe business unit vult de evolutie naar ‘collaboration apps’ perfect aan met klassieke communicatie, want er is nog altijd hardware nodig.’

Xylos’ nieuwe business unit Advanced Workplace levert diensten voor werkplekbeheer (Windows, Office 365, beveiliging, Microsoft Intune), digitaal samenwerken (Microsoft SharePoint, Microsoft Teams), intelligent communications (Microsoft Skype voor Bedrijven, Mitel, Polycom).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-02T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.