Extreme Networks wedt op kunstmatige intelligentie

De Amerikaanse netwerkspecialist Extreme Networks gaat 95 procent van zijn onderzoeksbudget aan kunstmatige intelligentie (artificial intelligence - ai) spenderen. In zijn boekjaar 2018 gaf het bedrijf bijna 184 miljoen dollar aan R&D uit, zo blijkt uit zijn laatste jaarverslag.

Die 184 miljoen is zo goed als een verdubbeling van de 94 miljoen die Extreme in 2017 aan R&D spendeerde. Ook het aantal werknemers dat zich met onderzoek bezighoudt verdubbelde, van net vijfhonderd naar net geen duizend op een jaar tijd. Hoeveel dollars het bedrijf in het huidige boekjaar aan onderzoek uitgaf, is nog niet bekend. Extreme publiceert zijn jaarverslag pas in augustus.

Met de investering wil Extreme de ai-capaciteiten van zijn Smart OmniEdge-, Automated Campus- en Agile Data Center-oplossingen uit te breiden. Zo is een veilig, zelfherstellend, zelfsturend netwerk - van enterprise edge tot de cloud - te realiseren dat op open standaarden is gebaseerd, beschikt over cross-domain- en closed-loop-automatisering en softwaregedreven is. Die software moet ook aangevuld worden met machine learning en ai, zegt Extreme, zodat klanten eenvoudig kunnen reageren op de sterk flucturerende vraag naar netwerkcapaciteit en gebruikersgedrag.

Het Californische Extreme Networks werd in 1996 opgericht en bedient nu wereldwijd zowat dertigduizend klanten. Het draaide in zijn laatste boekjaar een omzet van ruim 983 miljoen dollar, een stijging van 62 procent jaar op jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-03T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.