Desktop- en applicatievirtualisatie blijven achter

applicatie ontwikkeling

Terwijl ruim drie kwart van alle bedrijven in België gebruik maakt van servervirtualisatie, blijven desktopvirtualisatie en applicatievirtualisatie eerder achterwege in ons land. Dit in tegenstelling tot Nederland.

Zo wordt desktopvirtualisatie in België eerder beperkt toegepast. Slechts 4 procent van de bedrijven (met meer dan vijftig werknemers) doet er een beroep op. In deze markt valt in de voorbije jaren ook geen groei te zien.

Het verschil met Nederland is opmerkelijk. Daar maakt zowat een kwart van de bedrijven gebruik van desktopvirtualisatie. Een cijfer dat de laatste vier jaar overigens behoorlijk toenam. Vooral de Nederlandse overheid blijkt een gretige afnemer van virtuele desktops.

Dit alles blijkt uit een analyse van Smart Profile op basis van bijna 3.400 interviews. Het gaat voor het Belgisch onderzoek om it-verantwoordelijken van Belgische bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers.

Applicatie

Applicatievirtualisatie in België

Verder blijkt uit het onderzoek dat 15 procent van de Belgische organisaties een oplossing voor applicatievirtualisatie gebruikt. Hierbij gaat het voornamelijk om de Xenapp-oplossing van Citrix.

De analyse van Smart Profile laat ook zien dat het aandeel van organisaties dat kiest voor applicatievirtualisatie is het laagst is binnen de overheid (8,8 procent) en het hoogst in de transportsector (26,8 procent). 

Dit eerste is deels ook een verklaring voor de lage penetratie (6 procent) van applicatievirtualisatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tegenover 21 procent in Vlaanderen. 

Wallonië is hekkensluiter met slechts 4 procent van de organisaties die applicatievirtualisatie gebruikt. Opvallend is overigens dat ook de Belgische markt voor applicatievirtualisatie de laatste jaren ook nauwelijks groei laat zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-11T09:34:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.