BDO laat personeel zelf mobiliteit kiezen

Pendelen deelfiets

Advieskantoor BDO laat zijn ruim 750 werknemers van dag tot dag kiezen of ze met de auto, fiets of het openbaar vervoer naar het werk pendelen. De werknemers hoeven daarvoor hun parkeerbonnetjes, treintickets of andere onkostenvergoedingen niet langer apart in te dienen. BDO organiseert dit met het mobiliteitsplatform Vaigo van startup Eurides.

Eurides is een Leuvense startup waarin BDO vorig jaar een participatie nam. Hun platform Vaigo koppelt mobiliteitsapps met hr-, erp- en onkostensystemen van bedrijven. Het maakt niet uit of het daarbij om Vlaamse apps van De Lijn, NMBS, MIVB, mobility-as-a-service-apps zoals Urbi of Whim of internationale apps van bijvoorbeeld de Nederlandse Spoorwegen gaat.

Ook aan de kant van programma’s voor loonverwerking van sociale secretariaten, onkostenapplicaties en erp-systemen koppelt het mobiliteitsplatform zichzelf. Of het nu gaat om Concur, Rydoo, IonBIZ, SAP- of andere er[-systemen als Sage of Workday, Vaigo automatiseert alle administratie en zorgt dat fiscale implicaties op het loon van medewerkers correct berekend worden.

‘Bedrijven laten zich vandaag verlammen door discussies over het mobiliteitsbudget’, zegt Roeland Vanrenterghem, zaakvoerder Eurides. ‘Dat is nochtans slechts een stukje van de puzzel om het woon-werkverkeer voor de Belg te verbeteren. Als bedrijven echt voor duurzame mobiliteit kiezen, moeten ze zich richten op alle werknemers, inclusief de overgrote groep zonder leasingwagen. Met Vaigo tekenen bedrijven en organisaties een modern mobiliteitsbeleid uit voor alle werknemers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-15T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.