ICT Group behoudt groeispurt in eerste halfjaar

Stijging

Dienstenbedrijf ICT Group heeft de eerste zes maanden van 2019 flink meer omzet en winst geboekt dan dezelfde periode een jaar eerder. De groei is deels te danken aan overnames.

De nettowinst groeide 24 procent tot 1,9 miljoen euro, bij een omzet van 79,8 miljoen. Deze omzet, 31 procent hoger dan in de eerste helft van 2018, was voor ruim twee derde afkomstig van de bedrijven die ICT Group in 2018 overnam. Organisch, dus zonder deze nieuwe business, groeide de omzet alsnog negen procent.

Groeistrategie

De dienstverlener volgt een uitgesproken groeistrategie door acquisities. Zo nam het bedrijf in 2018 adviesbureau NedMobiel over, verkreeg het resterende aandeel in saas-leverancier ICT Mobile (tegenwoordig OrangeNXT) en kocht zijn partner Movares uit in de joint venture Intraffic. Ook nam het bedrijf afgelopen januari het Zweedse adviesbureau Additude over, in maart het Bredase bedrijf BVN Mobility en in juni Proficium uit Breukelen.

ICT Group formuleerde het afgelopen najaar een strategische roadmap tot 2022. Daarin staan organische groei en overnames centraal, evenals uitbreiding van de saas-dienstverlening en nearshoringactiviteiten vanuit Bulgarije.

Het hoofdkantoor van ICT Group is gevestigd in Barendrecht nabij Rotterdam. Daarnaast beschikt de groep over vestigingen in Bergen op Zoom, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Groningen en Maastricht-Airport. De organisatie is sinds 2018 bovendien actief in België vanuit een kantoor in Aartselaar bij Antwerpen. Het bedrijf investeerde vierhonderdduizend euro om deze Belgische vestiging op te starten. Er is ook een kantoor in Bellegem bij Kortrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-21T10:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.