Rockwell en Schlumberger samen in Sensia

ja-knikker

Rockwell Automation en Schlumberger hebben een definitief akkoord over de eerder aangekondigde oprichting van een nieuwe joint venture Sensia. Sensia wordt de eerste solutionprovider voor digitalisering en automatisering van productie, processing en transport in de olie- en gasindustrie.

Sensia zal in de markt als een onafhankelijk bedrijf opereren. Rockwell Automation bezit 53 procent van de aandelen in de joint venture; Schlumberger 47 procent. Rockwell Automation betaalde Schlumberger bij de afronding van de overeenkomst 250 miljoen dollar in contante middelen.

De nieuwe joint venture bundelt Schlumberger’s kennis van de olie- en gasindustrie en de expertise van Rockwell in automatisering en informatie. Sensia zal zich richten op de snelgroeiende behoefte aan digitalisering en automatisering in dit marktsegment.

‘Sensia zal digitalisering en automatisering op grote schaal voor elk olie- en gasbedrijf mogelijk maken, zodat al hun fabrieken en installaties productiever en winstgevender kunnen opereren’, zegt Allan Rentcome, ceo van Sensia. ‘Wij zullen productie, transport en processing van olie en gas eenvoudiger, veiliger en betrouwbaarder maken.’

De verwachting is dat Sensia in het eerste jaar een omzet van vierhonderd miljoen dollar zal genereren en op termijn werk zal bieden aan circa duizend personeelsleden. Het hoofdkantoor van Sensia staat in Houston (Texas).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-23T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.