Siemens neemt Multimechanics over

Puzzel

De Duitse industriële reus Siemens heeft het Amerikaanse softwarebedrijf Multimechanics overgenomen. Multimechanics maakt virtuele testomgevingen waarmee eigenschappen van materialen zijn te onderzoeken.

Met de technologie van Multimechanics kunnen bedrijven een digital twin maken van materialen door materiaaltechniek nauw te integreren met het ontwerp van onderdelen, performance engineering en productie. Dit laat toe om snel, nauwkeurig en efficiënt te voorspellen wat de eigenschappen van materialen zullen zijn en hoe ze reageren op bijvoorbeeld bepaalde weersomstandigheden of foutjes op microniveau.

Multimechanics maakt vanaf nu deel uit van de afdeling Siemens Digital Industries Software. De software zelf wordt geïntegreerd in de Simcenter-software van Siemens. Die maakt deel uit van de Xcelerator-portfolio van het bedrijf. Zo moet materiaaltechnologie een onderdeel van de digitale workflow worden en ontstaat een brug tussen materiaalontwikkelaars, ontwikkelaars van productieprocessen en ontwerpers van onderdelen.

Multimechanics werd opgericht in 2010 en begon met opdrachten voor het Amerikaanse leger. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Omaha, Nebraska. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-20T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.