T-Systems komt met edge computing-platform

T-Mobile-dochter T-Systems introduceert met EdgAir een nieuw edge computing-platform met lage latency. Het bedrijf noemt mobiele robots voor hun productie en logistieke processen en augmented en virtual reality als typische gebruikstoepassingen.

EdgAir is gebaseerd op OpenStack. De opensourcesoftware voorkomt een vendor lock-in. Klanten kunnen hun iot-applicaties aansluiten via kant-en-klare connectoren. De applicaties zelf draaien als virtuele machines of in docker-containers als microservices en zijn zo onafhankelijk van de onderliggende infrastructuur. Hiermee kunnen beheerders de microservices afzonderlijk beheren en controleren in geval van problemen of afwijkingen. De containers worden gecoördineerd via Kubernetes.

Met een koppeling aan een campus-netwerk kan EdgAir bijna in realtime draadloos gegevens overzetten tussen apparaten en het platform. ‘In combinatie met Time Sensitive Networks en een zeer goede service level agreement kan het door ons beheerde platform voldoen aan vereisten zoals realtime-besturing van machines in een productiehal’, aldus T-Systems.

Elk EdgAir-platform wordt geleverd met de Edge Analytics-tool om informatie op locatie te evalueren en snel processen en modellen aan te passen indien nodig. 

De basis voor EdgAir is dus een zogenaamd lokaal campus-netwerk. T-Systems heeft al een dergelijk netwerk gebouwd voor lampenfabrikant Osram. Campus-netwerken werken momenteel op LTE, maar gaan binnenkort over op 5G. T-Systems biedt een EdgAir-platform op maat voor verschillende sectoren en bedrijfsonderdelen, zoals productie, logistiek, gebouwautomatisering, automotive en energie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-05T10:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.