Servicenow schrijft zwarte cijfers

De Amerikaanse it-leverancier Servicenow realiseert in het financiële boekjaar van 2019 een omzet van 3,5 miljard dollar. Dat is een groei van 33 procent ten opzichte van het jaar ervoor (2,6 miljard dollar). De organisatie schrijft voor het eerst sinds jaren zwarte cijfers: het realiseert een winst van 627 miljoen dollar. Zo blijkt uit de jaarcijfers.

Servicenow levert it-oplossingen om de it, personeelszaken, security en cms van bedrijven te verbeteren. De afgelopen jaren noteerde het rode cijfers. In het boekjaar van 2018 had het een nettoverlies van 26,7 miljoen dollar. In 2017 was dit 149 miljoen dollar verlies en in 2016 bedroeg het verlies maar liefst 451,8 miljoen dollar. Het bedrijf investeerder wel veel productontwikkeling en overnames. In het boekjaar van 2019 betaalt dat zich en noteert het voor het eerst sinds jaren weer winst.

Servicenow haalt het overgrote deel van zijn omzet uit abonnementen: 3,2 miljard dollar. De overige 205 miljoen dollar realiseert het bedrijf vanuit zijn professionele diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-30T15:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.