DocuSign neemt Seal Software helemaal over

Puzzel

Nadat het vorig jaar al vijftien miljoen dollar in Seal Software had gepompt heeft Docusign het ai-bedrijf nu helemaal overgenomen. DocuSign betaalt zo’n 171 miljoen euro voor de onderneming.

Met de overname wil DocuSign meer artificiële intelligentie injecteren in zijn software voor contractbeheer. Seal Software, opgericht in 2010, is immers een van de belangrijkste softwareleveranciers op het gebied van contractanalyse via ai.

De technologie van DocuSign maakt het mogelijk om grote aantallen overeenkomsten door te spitten op basis van juridische concepten in plaats van steekwoorden en om bepaalde clausules gemakkelijk te vergelijken. De software biedt ook actiegerichte inzichten die het sluiten van contracten faciliteert. DocuSign zal de diensten van Seal Software integreren in de gehele DocuSign Agreement Cloud. De analytics-applicaties van Seal Software zullen daarnaast als aparte programma’s blijven bestaan en verkocht worden.

‘Seal is opgericht om het vinden, analyseren en extraheren van gegevens uit contracten eenvoudiger en sneller te maken’, zegt Seal-ceo John O’Melia. ‘We hebben een natuurlijke synergie met DocuSign en ons team is enthousiast om onze ai-expertise te gebruiken om de Agreement Cloud nog slimmer te maken. Gezien de schaal en de uitgebreide visie van het bedrijf zal het deel uitmaken van DocuSign ook grote kansen bieden voor onze klanten en partners.’

DocuSign nam in 2017 al de ai-startup Appuri over. Diens technologie is al volledig in haar cloud-aanbod opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T14:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.