Tien procent kan thuiswerken, maar doet dat niet

Tien procent van de mensen die deze week dinsdag wél nog naar hun werk trokken, denken dat ze hun werk net zo goed van thuis konden doen. Maar uiteindelijk trokken ze dus wel massaal naar kantoor.

Dat blijkt uit een enquête van de Universiteit Antwerpen bij 560.000 Belgen. De online enquête werd dinsdag tussen 12 en 20 uur afgenomen. Deze resultaten zijn niet representatief voor de Belgische bevolking, maar wel een goede indicatie van de situatie bij veel bedrijven.

Het aandeel van mensen die dénken dat ze niet thuis mogen werken van hun baas, blijkt dus nog vrij hoog te liggen. Experts, zoals professor en vaccinoloog Pierre Van Damme in Het Nieuwsblad, roepen intussen zelfs op om mensen te empoweren zodat ze hun thuiswerk kunnen opeisen. Ook moet men nog een aantal werkgevers meekrijgen.

Toch evolutie

Toch is er een evolutie merkbaar. Zo gaf 104.000 mensen aan dat ze vorige week nog niet van thuis werkten en nu wel. Dat is 18 procent van de Belgen die deelnamen aan het onderzoek.

Let wel, de enquête werd dinsdag afgenomen voor de regering nieuwe maatregelen afkondigde. Op dinsdag 31 maart volgt een nieuwe enquête via deze link.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-19T15:56:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.