Afas en Cheops worden volgend jaar buren

Verhuizen

Afas Software verlaat zijn pand in Mechelen en trekt naar het bedrijventerrein Gate 7 in Kontich. Daar wordt het een buur van branchegenoot Cheops dat ook zijn intrek gaat nemen in een pand op hetzelfde terrein. Met Cronos, Aurelium en Disprimo zijn er nog meer it-bedrijven gevestigd.

Dat Afas Mechelen verlaat, heeft een eenvoudige reden: het bedrijf, dat nu vijfendertig medewerkers telt, kan niet meer uitbreiden in de stad van de maneblussers. In Kontich wordt nu een nieuw kantoor gebouwd van bijna 3.500 vierkante meter groot. De verhuis is voorzien voor het najaar van 2021.

In Kontich is het bedrijf van plan om naar een tachtigtal medewerkers te groeien en dus nog eens te verdubbelen in omvang. Dat ze uit Mechelen verhuizen, betekent trouwens niet dat Afas de sponsoring van voetbalploeg KV Mechelen zal opgeven, dat contract loopt gewoon door.

In Kontich komt Afas ook Cheops tegen, een ander it-bedrijf dat eind 2021 naar hetzelfde bedrijventerrein vertrekt. Hun kantoor wordt met 3.000 vierkante meter maar iets kleiner. Cheops stelt zowat negentig mensen te werk in Edegem, zij moeten een goede 500 meter verhuizen om naar het nieuwe pand te trekken. Ook Cheops haalt te weinig uitbreidingsmogelijkheden aan als reden voor hun verhuis en ook zij willen volgend jaar stevig aanwerven. Het personeelsbestand moet naar honderd tot honderdtwintig mensen groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-12T15:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.