Cloud House in Antwerpen opent deuren voor startups

co-working space business center

In Antwerpen heeft het Cloud House zijn deuren geopend, een nieuw business- en co-working-center dat bedoeld is voor startups en scale-ups. Met het centrum is een investering van een miljoen euro gemoeid.

De Cloud House heeft een oppervlakte van zo’n vijfhonderd vierkante meter en bevindt zich op tweehonderd meter van het centraal station. Het heeft plaats voor zo’n vijftig flexibele en vaste werkplekken en biedt daarnaast vergaderzalen.

Een werkplek huren kan per week of maand en er is ook de mogelijkheid om een all-in it-formule af te nemen. ‘Daarbij krijgen gebruikers beschikking over een laptop met alles op en aan, een tweede scherm, een Office-licentie, een koptelefoon, een antivirus-pakket,…Alles wat je nodig hebt om zonder gedoe aan de slag te gaan’, zegt Mike Mol, die samen met Frederik en Pieter Roelants een miljoen euro in het project stak.

Ook de rest van de inrichting laat vermoeden dat vooral op technologiebedrijven wordt gemikt. ‘Bij bestuurders met een tech-achtergrond, kan je de innovatieve features verwachten’, zegt Pieter Roelants. ‘Zo ontvang in de Cloud House je bezoekers via een digitale receptie assistente, presenteer je live op digitale whiteboards en kan je videoconferencing doen met een 4K-camera.’

Door de huidige corona-pandemie zijn er nog geen huurders voor het pand, al maken de initiatiefnemers zich daar nog niet al te veel zorgen over. ‘Door verschillende samenwerkingen zal dit snel veranderen, alsook als de telewerk plicht niet meer van toepassing is’, zegt Mol. ‘Tijdens de Covid-19-crisis is het ook verstandig om snel te kunnen schakelen met het aantal benodigde werkplekken. Zo betaal je nooit te veel aan huur van onroerend goed, nutsvoorzieningen... en kan je werkplekken gemakkelijk delen met andere collega’s.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T15:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.