Cisco geeft WebEx stevige oppoetsbeurt

Ingebouwde vertaling

Cisco heeft zijn samenwerkingstool WebEx een revisie gegeven. Het bedrijf steunt voor WebEx op een leger legacy-klanten maar voelt de hete adem van Zoom en Teams in zijn nek.

De geheel nieuwe WebEx – vanaf nu beschikbaar - biedt een omgeving om te bellen, te vergaderen en berichten te versturen. Cisco kondigt meer dan vijftig nieuwigheden aan in de software. Die vallen uiteen in drie categorieën: naadloze samenwerking, slimme hybride werkervaringen en intelligente klantbelevingen.  

Zo is WebEx vanaf nu voorzien van noise-onderdrukking en spraakherkenning waardoor luidruchtig getyp of ritselende papieren niet meer storen. Met automatische transcripties en ondertiteling wordt notities maken overbodig. Transcripties zijn doorzoekbaar, zodat teamleden die een vergadering missen, snel weer bij zijn. Er komen ook verbeterde video-ontwerpen die met een simpele schuifregelaar zijn te bedienen. Via Webex Huddle kunnen dan weer snel specifieke teamleden gebeld worden, of is met een enkele klik spontaan een vergadering op te zetten zonder planning of verzoek.

Duimpje

Op de roadmap van Cisco staan meer aanpassingen en verbeteringen die voor de komende maanden voorzien zijn. Vanaf februari plant het bedrijf bijvoorbeeld realtime-vertalingen in tien talen. Naast Engels, Spaans, Frans, Duits en Mandarijns, zal ook Nederlands beschikbaar zijn. Verder werkt het bedrijf aan ‘immersive sharing’ (het delen van presentaties, video’s of applicaties als een dynamische achtergrond met overlappend beeld) en ‘in meeting-gestures’, waardoor je een presentatie kunt liken met een duimpje. Opgenomen meetings zullen in de toekomst ook direct worden opgeslagen in de WebEx-app. 

Cisco heeft daarnaast ook nieuwe apparaten klaargestoomd die de WebEx-ervaring zo goed mogelijk moeten overbrengen. De ‘Desk Camera’ is nu beschikbaar en voorzien van intelligente functies zoals gezichtsherkenning en statistieken over de bezetting van ruimtes. Daarnaast is de microfoon met een eenvoudig gebaar aan en weer uit te zetten.

Later komen nog een ‘Desk’ en ‘Desk Hub’. De Desk Hub verandert elk bureau in een persoonlijke vergaderruimte en biedt de mogelijkheid om eigen apparatuur, zoals een camera, headset, display, laptop en mobiele telefoon aan te sluiten. De broer hiervan is de ‘Desk Pro’, een geïntegreerd touchscreen/presentatie-station. Net zoals met de Pro kan tijdens een presentatie het publiek meer bij de vergadering betrokken worden door slides of video's als achtergrond te gebruiken, een functie die Cisco ‘immersive presenter’ noemt. Het is een aantrekkelijk geprijsd alles-in-een apparaat ruisonderdrukking, virtuele achtergronden en gezichtsherkenning. Het apparaat beschikt over een camera, microfoon en luidsprekers en is eenvoudig in te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.