Ex-Nextel-ceo investeert in contactcentertechnologie

ex-Nextel ceo nu investeerder Linqup

Peter Roelens.

LinqUp, het investeringsvehikel van Peter Roelens, de gewezen ceo van Nextel, heeft samen met Annelies Lenaerts (eveneens ex-Nextel) een driekwarts-participatie verworven in Xdroid. Dat is een artificiële-intelligentietoepassing voor contactcenters. De oplossing was goed voor de 2020 Europe Technology Innovation Leadership Award van Frost & Sullivan.

Nextel kwam eind 2017 in handen van Telenet, maar de gewezen topman Peter Roelens heeft niet stilgezeten. Samen met Nico Crauwels, die vooral financiële en vastgoedervaring heeft, wordt er met LinqUp fors geïnvesteerd in meerdere bedrijven. Een van de startups waar geld in gestopt werd, is Xdroid dat zich toelegt op realtime-analyse van het werk in contactcenters. Dankzij een virtuele coach worden de gesprekken onmiddellijk verbeterd. 

Xdroid wil nu internationaal doorbreken. Daarvoor werkt het met partners in Duitsland, Groot-Brittannië, Indië, Japan en Mexico. Mede-aandeelhouder en voormalig vicepresident Alcatel-Lucent, Gerry de Graaf, neemt de dagelijkse leiding voor zijn rekening. 

Het is de bedoeling dat LinqUp voor een controle-participatie gaat. Zo heeft het geïnvesteerd in CCX4ALL (Microsoft Teams en Dynamics), Soulco (integrator in Afrika en Midden-Oosten), Syntegro (toegangscontrole en tijdsregistratie) en JoJoSystemes (beveiliging en telecomsystemen voor bedrijfspanden of woningen). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-13T11:31:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.