Citrix aast op projectmanagement-tool Wrike

Citrix heeft aangekondigd dat het Wrike wil overnemen, een saas-platform voor online-projectmanagement. Daarvoor is het bereid 2,25 miljard dollar neer te tellen. Wrike is in handen van het kapitaalfonds Vista Equity Partners, dat het bedrijf nauwelijks twee jaar geleden kocht.

Wrike biedt oplossingen die teams en mobiele werknemers in staat stellen hun werk op afstand te plannen, beheren en efficiënt af te ronden. Citrix is vooral bekend van zijn digitale werkfacilitering. Citrix zegt dat de overname van Wrike zin heeft doordat de oplossingen voor werkbeheer van Wrike goed te combineren zijn met het werkplatform van Citrix. De toevoeging van de cloud-oplossingen van Wrike versnelt ook de transitie van Citrix’ eigen businessmodel naar de cloud. Citrix wil in de toekomst een compleet saas-gebaseerd werkplatform worden. 

‘Samen leveren Citrix en Wrike oplossingen voor cloud delivered digitale werkplekken die teams in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de middelen en tools die ze nodig hebben om efficiënt samen te werken’, zegt Citrix-ceo David Henshall. ‘Via elk kanaal, apparaat of locatie.’

Wrike telt een duizendtal medewerkers en bedient zo’n 18.000 klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië. In 2021 zou het bedrijf naar verwachting op eigen houtje zo’n dertig procent groei realiseren. Onder de vleugels van Citrix kan dit getal nog hoger liggen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-20T11:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.