Covid legt Awingu geen windeieren

Winst

Walter Van Uytven

Awingu klimt mede dankzij de Covid-19-pandemie uit de rode cijfers en telt nu ruim een half miljoen gebruikers. Over 2020 verdriedubbelde de omzet.

Awingu snoept klanten af van concurrent Citrix. Zo ook bij de haven van Antwerpen. Ook een pionier van dienstencheques, migreerde op een dag tijd naar Awingu. Een op de vier Belgische gemeenten zitten op deze connectiviteitsoplossing, alsook de helft van de politiezones. De Federale Politie is al langer klant. Vijftien ziekenhuizen zijn opgetekend. De grote elektriciteitsleverancier uit Saoedi-Arabië koos voor Awingu én de universiteit van Mexico. Ook met een aantal telecomoperatoren werden strategische partnerships gesloten. Het gaat onder andere om de Mexicaanse telecomoperator Telmex GlobalHitts, AmericaMovil en Telekom A1 uit Oostenrijk.  

'Wij worden steeds meer ingezet als securitytool. Het is eenvoudig te installeren en de total cost of ownership is laag,', vertelt ceo Walter Van Uytven. Precieze omzetcijfers wil hij niet kwijt. België staat wel nog voor zowat dertig procent van de inkomsten. Hij staat al acht jaar aan het roer en kan voor het eerst trots zijn op een volledig omzetpositief eerste kwartaal. Het Gentse bedrijf telt een dertigtal medewerkers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-14T10:20:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.