Duitse Personio gewaardeerd op 6,3 miljard dollar

Personio, een Duitse fabrikant van hr-software, heeft in een Series E-financieringsronde 270 miljoen dollar opgehaald bij nieuwe en bestaande investeerders. Het bedrijf wordt in deze rond gewaardeerd op 6,3 miljard dollar. Dit maakt Personio het waardevolste hr-techbedrijf van Europa en zet het bedrijf in de top tien van Europa’s waardevolste startups tout court.

Met deze laatste investering wil Personio zijn tools verder ontwikkelen en de leiding te nemen in een nieuwe softwarecategorie die ze People Workflow Automation doopten. Hiermee kunnen kleine en middelgrote onderneming handmatige en gefragmenteerde hr-processen omzetten in geautomatiseerde workflows. Die kunnen zich ook uitstrekken over de hele organisatie en alle applicaties. Dat moet dan uiteindelijk leiden tot een hogere operationele snelheid en minder vertragingen en gemiste kansen binnen de organisatie.

Kleine en middelgrote ondernemingen gebruiken nu gemiddeld meer dan veertig verschillende applicaties, waarvan er veel gebruikmaken van hr-gegevens of betrekking hebben op hr-processen. Die geïsoleerde en gefragmenteerde aanpak leidt vaak tot frustraties. Grote ondernemingen kunnen de frustraties beperken door verschillende tools (zoals Workday, ServiceNow en Uipath) te combineren met interne it-middelen. Bovendien hebben zij ook de middelen om workflow-automatisering op maat te laten bouwen. De meeste ondernemingen ontberen echter die middelen, de technische expertise of de benodigde technologie om zelf geautomatiseerde workflows te bouwen. Om die patstelling op te lossen, komt Personio om de hoek kijken.

Samen met de lancering van People Workflow Automation heeft Personio een aantal nieuwe functies aan zijn bestaande tool toegevoegd. Daarbij gaat het om de integratie van platformen Slack en Teams, integraties met identity managementplatforms zoals Okta of MS Azure Active Directory, en een Workflow Hub die HR-teams een overzicht biedt van de actuele status en eventuele vertragingen in al hun workflows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-12T10:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.