Corona geeft gamebased leren een boost

game based leren

Omdat tijdens corona telewerk de norm was, konden veel bedrijven geen persoonlijke opleidingen en trainingen inrichten. Play It, een it-bedrijf uit Kortrijk dat werknemers via games bijschoolt, plukt daar nu de vruchten van. Op een jaar tijd konden zij hun aantal werknemers verdubbelen.

Het Kortrijkse Play It, een spin-off van Howest, biedt een open leerplatform dat gebruik maakt van games om zowel werknemers als werkgevers op te leiden, bijvoorbeeld voor het trainen van procedures, on-boarding of het stroomlijnen van interne communicatie of bedrijfswaarden. Play It telt naar iegen zeggen meer dan honderdduizend gebruikers en de teller van het aantal opleidingen die gevolgd werden, staat op meer dan een half miljoen.

Play It wil daar een vervolg aan geven en daarvoor personeel nodig. ‘Ons team is tijdens de coronacrisis uitgebreid naar dertien medewerkers, een verdubbeling in vergelijking met de periode ervoor’, klinkt het bij oprichters Mike Ptacek en Brecht Kets. ‘Maar dat volstaat niet om onze groei te volgen. We zijn nog op zoek naar vier nieuwe krachten, liefst met een internationaal profiel, want er is ook veel interesse uit het buitenland. Dat moet ons de mogelijkheid bieden om verder op te schalen en een wereldwijde referentie in gamebased learning te worden.’

Een training duurt gemiddeld vijf minuten en dat maakt deze vorm van microlearning goed behapbaar. Volgens een onderzoek van de UGent leidt het Play It-platform personeel tot vier keer sneller op en stijgt de kennisoverdracht met dertig procent. Klanten kunnen bij het bedrijf kiezen tussen een standaardcatalogus of een volledig op maakte gemaakte applicatie, eventueel in virtual reality. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-14T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.