Infor helpt bierbrouwer Duvel van Excel af

Bier

Infor, de Amerikaanse erp-specialist, gaat supply planning software leveren aan de Belgische brouwerij Duvel Moortgat. Het bedrijf gaat de software inzetten om zijn bierproductie te plannen en te optimaliseren.

Duvel Moortgat brouwt speciaalbieren Duvel, Vedett, 't IJ, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Maredsous. Het bedrijf heeft tien productiesites in onder meer België, de US en Tsjechië. Daarnaast zijn er kantoren in Frankrijk, Groot-Brittannië, China en Spanje.

Tot nog toe werden de brouw- en productieprocessen bij het bedrijf grotendeels geregeld met Excel-sheets, maar die situatie werd onhoudbaar. Niet alleen door de groei van het bedrijf, maar ook doordat bierproductie een seizoensgebonden activiteit is en omdat corona leidde tot een onvoorspelbare productie. 

Duvel installeerde eerder al supply planning-software en vult deze nu verder aan met tools om de eigenlijke productie in te plannen. Daardoor beschikt Duvel over software die zowel op de lange als op de korte termijn inzicht in het productieproces levert. Door de software kan Duvel zijn voorraad optimaliseren, voorspellingen doen, in real time aanpassingen doen aan onvoorziene omstandigheden en de productie beter op de vraag afstemmen. 

150 brouwerijen

‘Infor Production Scheduling is een product voor collaboratieve planning dat een oplossing biedt voor de specifieke uitdagingen van brouwerijen zoals Duvel Moortgat. Het vermogen om tegelijkertijd tanks en productielijnen te plannen en om complexe routing en arbeids- en resourcebeperkingen te beheren, resulteert in een hoger gebruik van apparatuur, minder omschakelingen en een hogere doorvoer’, zegt Ernst Stegwee, accountmanager bij Infor. ‘Zo wordt het eenvoudig om resources te optimaliseren en de capaciteit te maximaliseren.’

Infor is geen onbekende in de brouwerijwereld, het bedrijf levert zijn tools naar eigen zeggen al aan zo’n 150 brouwerijen wereldwijd.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-15T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.