BMW legt direct contact met chipbakkers

iX

De BMW iX.

BMW heeft een rechtstreekse overeenkomst gesloten met chipproducenten Inova en Globalfoundries voor de levering van halfgeleiders. BMW wil zo de aanvoer van chips aan zijn productielijn veiligstellen.

De overeenkomst garandeert de BMW Group de levering van meerdere miljoenen microchips per jaar. De chips zullen in de verlichtingstechnologie van de wagens worden geplaatst. De eerste plakjes silicium zijn bedoeld voor de nieuwe BMW iX, waarvan de leveringen in november gestart zijn. 

Door rechtstreekse contracten af te sluiten wil BMW ‘een meer veerkrachtige partnershipbenadering’ nastreven en het evenwicht tussen vraag en aanbod voor chips herstellen. Veel autofabrikanten hebben de laatste maanden productieonderbrekingen gekend doordat ze niet genoeg of niet tijdig chips geleverd kregen. Ook bij Volvo in Gent en Audi Brussel heeft de band verschillende malen stilgelegen. 

Afhankelijk van de uitrusting bevat elke auto vandaag al duizenden halfgeleiders die essentieel zijn voor het besturen en controleren van alle elektronische apparaten. Het aandeel aan elektronische componenten in voertuigen zal in de toekomst waarschijnlijk verder toenemen, zo verwacht BMW. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-08T10:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.