Who’s next? Dell saneert wegens dalende pc-verkoop

Ontslagen

Ook Dell Technologies zet het mes in de organisatie. De computerfabrikant, geconfronteerd met een dalende vraag naar personal computers, schrapt circa 6.650 banen. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Het in Round Rock, Texas gevestigde Dell heeft te maken met onzekere marktomstandigheden, schreef operationeel directeur Jeff Clarke in een memo die Bloomberg inzag. De inkrimping bedraagt ongeveer vijf procent van het wereldwijde personeelsbestand (zo’n 133.000). Ongeveer een derde van de werknemers van Dell werkt in de Verenigde Staten.  

Na een hausse aan pc's in het pandemie-tijdperk hebben Dell en andere hardwarefabrikanten de vraag zien krimpen. Volgens industrie-analist IDC is de terugval bij Dell het grootst: het bedrijf zag de verkoop van pc's in het vierde kwartaal van 2022 met ruim een derde afnemen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dell haalt ongeveer 55 procent van zijn inkomsten uit pc's, aldus IDC.

Dell is niet het eerste grote it-concern dat ontslagen aankondigt. Eerder al maakten Microsoft, Google, Amazon, Salesforce, Intel, Sophos, Cisco, HP, IBM en SAP forse ingrepen bekend. Volgens adviesbureau Challenger, Gray & Christmas kondigde de technologiesector in 2022 97.171 ontslagen aan, een stijging van 649 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.