Acrobat Reader wordt geïntegreerd in Edge-browser

Adobe en Microsoft gaan nauw samenwerken om het gebruik van pdf’s te verbeteren. De pdf-reader Acrobat wordt een vast onderdeel van de Edge-browser. Gebruikers van Windows 10 en 11 krijgen vanaf volgende maand de beschikking over Adobe’s pdf-technologie. Dat heeft Microsoft in een blog bekend gemaakt.

Windows-gebruikers kunnen een betere weergave van kleuren en graphics, hogere prestaties en een betere toegankelijkheid verwachten. Onder dat laatste valt een betere tekst-selectie en de mogelijkheid teksten hardop te laten voorlezen.

Ook de veiligheid wordt verhoogd, iets wat overigens hard nodig was gelet op het grote aantal security-incidenten rond Adobe Reader. De verbeteringen blijven gratis. Voor meer geavanceerde mogelijkheden rond digitale documenten zoals de conversie van pdf’s naar andere bestandsformaten en het combineren van bestanden is een abonnement op Acrobat nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-14T09:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.