Belgisch ESC trekt naar Nederland na koop Qexpertise

Het Belgische softwarebedrijf ESC heeft Qexpertise overgenomen. Dit bedrijf uit Veenendaal telt veertig experts in bedrijfssoftware, met name op het gebied van Microsoft en Exact. Ook ESC uit Gent is Microsoft- en Exact-partner maar dan in België. Voor het bedrijf betekent de inlijving de eerste acquisitie over de grens. Investeerder Capital A ondersteunt de buy-and-build-strategie van ESC.

Qexpertise is expert in alle toepassingen van Exact Software. Daarnaast implementeert het Microsoft Dynamics 365 Business Central en met behulp van de uitbreiding (add-on) Trimit voor Dynamics automatiseert het klanten in de mode- en meubelbranche. Het bedrijf is actief voor middelgrote en grote ondernemingen en semi-overheidsorganisaties. Algemeen directeur Pieter Jan Petermeijer blijft het management voeren bij Qexpertise en wordt aandeelhouder van de ESC Holding.

'ESC en Qexpertise hebben beide een goede propositie in de Microsoft Dynamics- en Exact Software-markt. We zien deze stap als een mooie mogelijkheid om dit over de landsgrenzen te kunnen voortzetten en bovendien onze klanten het uitgebreide dienstenportfolio van ESC te kunnen bieden', aldus Petermeijer.

ESC kocht eerder de Belgische bedrijven SDE (eind 2021) en Net-IT (eind 2022). Met het Nederlandse Qexpertise erbij telt de groep nu ruim 260 specialisten in bedrijfssoftware, moderne werkplekken en e-business. Volgens Benny Van Hyfte, baas van ESC, liggen er volop groeikansen op het gebied van bedrijfsapplicaties en business intelligence, moderne cloud-werkplekken en webapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-26T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.