SAP biedt BW-gebruikers uitweg met BW/4Hana

Dit artikel delen:
Verkeer

SAP introduceert SAP BW/4Hana, een datawarehouse-oplossing die gebruikmaakt van de in-memory Hana-database. Het nieuwe SAP Hana-platform is beschikbaar voor on-premise implementatie, en binnenkort ook in de cloud, te gebruiken via Amazon Web Services (AWS) en SAP's Hana Enterprise Cloud (HEC). Het Duitse bedrijfssoftwareconcern zegt klanten die nog met het ‘oude’ Business Warehouse (BW) de mogelijkheid te bieden eenvoudig over te stappen naar dit nieuwe moderne datawarehouse.

De SAP BW-gebruikers kregen na de overname van Business Objects door SAP in 2007 en Sybase in 2010 langzaam het gevoel in een verdomhoekje te zitten. SAP concentreerde zich meer op de ontwikkelingen van de overgenomen technologie dan vernieuwingen in BW, vooral de tools voor het onderhoud en bouwen.

Het softwareconcern biedt nu een oplossing in de vorm van het nieuwe, moderne datawarehouse SAP BW/4Hana. Het platform biedt mogelijkheden voor het direct analyseren van data, ongeacht waar deze data zich bevinden. Volgens SAP staat het datawarehouse op een fundament dat er voor zorgt dat historische en live data - die zich zowel binnen als buiten de eigen it-omgeving bevinden - met elkaar in verband worden gebracht. Zelfs sensordata afkomstig van IoT (internet of things)-omgevingen worden geïntegreerd. Hierdoor is het voor het ‘realtime’ analyseren van de data niet nodig om gegevens te verplaatsen of te dupliceren, aldus SAP.   

Cloud en lokaal

Het bedrijf stelt SAP BW/4Hana beschikbaar voor 'out-of-the-box'-implementatie op Amazon Web Services (AWS) of in SAP's Hana Enterprise Cloud (HEC). Andere cloudplatformen van derde partijen zullen snel volgen.

Ook biedt SAP BW/4Hana de mogelijkheid om datawarehouse-objecten uit SAP BusinessObjects Cloud te halen. Dit resulteert in een krachtige oplossing voor visualisatie, storytelling en data-exploratie. Ingebouwde connectiviteit met SAP Digital Boardroom biedt besturen en directies realtime business intelligence en mogelijkheden voor ad-hoc analyses, meldt de Duitse softwarereus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-01T11:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.