IBS verandert bedrijfsnaam volledig in Iptor

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier IBS heeft zijn naam wereldwijd veranderd in Iptor Supply Chain Systems. IBS had in 2009 al zijn technologie- en dienstendivisie als zelfstandig bedrijf onder de naam Iptor op de markt gebracht. Door nu als geheel bedrijf onder de naam Iptor te opereren verwacht de van oorsprong Zweedse leverancier zich beter te kunnen profileren als specialist van software en diensten voor voorraadketenbeheer, planning en logistiek in sectoren die met distributiegedreven activiteiten te maken hebben.

Het in 1978 opgerichte IBS (International Business Systems), met het hoofdkantoor in het Zweedse Solna, werd in 2011 gekocht door de Symphony Technology Group. Die verkocht het bedrijf in 2015 door aan de Amerikaans/Britse investeerder Marlin Equity Partners. De nieuwe eigenaar drong vervolgens aan op een in zijn ogen aansprekender naam.  

Iptor Supply Chain Systems is in zeventien landen actief; er werken zo’n driehonderd man bij het enterprise resource planning (erp)-bedrijf. Iptor claimt zo’n 1250 klanten te bedienen met vierduizend installaties in ruim veertig landen. Sectoren zijn onder meer de logistiek, groothandel, levensmiddelenindustrie, auto-industrie, farmacie en uitgevers.

Cloud en lokaal

De oplossingen worden op de locatie van de klant geïmplementeerd of als een complete managed cloudservice geleverd. Jayne Archbold, algemeen directeur van Iptor Supply Chain Systems, meldt dat inmiddels 17 procent van de klanten gebruik maakt van de clouddiensten. ‘Met onze kennis van cloud- en managed services helpen wij klanten de samenwerking met hun partners in de hele keten te stroomlijnen en snel in te spelen op nieuwe mogelijkheden.’ Iptor Managed Services beschikt als infrastructuurdienstverlener in Nederland over eigen computerruimtes in het datacenter van BIT in Ede en in het datacenter van TDCG in Delft.

IBM-partner

De services-tak van Iptor was in Nederland een tijdlang actief in Nieuwegein. De plannen om deze oorspronkelijke Iptor-tak als zelfstandig bedrijf te verkopen of naar de beurs te brengen zijn nooit gerealiseerd. In 2013 vond er qua huisvesting een samenvoeging plaats met IBS in Breda. Er werken hier momenteel een man of dertig. In België is Iptor actief vanuit Zwijnaarden, waar ook het Europees kantoor (zonder Scandinavië) is gevestigd.

Iptor is een business partner van IBM en gespecialiseerd in het Power Systems (het vroegere AS/400)-platform. Nadat de markt een tijdlang licht daalde, groeit de vraag weer naar dit robuuste platform, zegt Ernst Wentzel, sales manager Benelux. ‘Je ziet een revival ontstaan. Klanten willen vanwege de toenemende druk op de ict-beveiliging werken met een heel betrouwbaar platform.’

Unit4 en Consist

Iptor werkt in Nederland ook nauw samen met Unit4, dat in 2010 Consist overnam. Ooit was dit een joint venture van IBM en Roccade, dat pakketten voor de financiële, personele en salaris-administratie aan onder andere gemeentes leverde. In 1998 nam softwarehuis IBS Consist over en zette het als aparte dochteronderneming in Nederland voort tot 2010. In 2014 nam Pantheon Automatisering weer van Unit4 de activiteiten van het pakket Emis (Employee Management Informatie Systeem) over dat uit de Consist-stal komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-06T11:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.