Afas België wijzigt management voor groeiplan

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Afas België wil de komende jaren de omzet verdubbelen. Het bedrijf verwacht in 2017 rond de 5 miljoen euro om te zetten. In het jaar 2020 moet dat tien miljoen euro zijn. Om de organisatie klaar te stomen voor die ambitie is het management gewijzigd en gaat de softwareleverancier zich scherper richten op verticale markten.

Afas België maakt bekend dat Robert Koelman, die voorheen algemeen directeur was, zich specifiek zal richten op sales en marketing. Naast Koelman is een tweede directeur benoemd in de persoon van Machiel den Dekker die operationeel directeur wordt. Hij was binnen het bedrijf al actief als projectleider voor consultants, onderhield klantcontacten en begeleidde de software-implementaties nadat de verkooptrajecten waren afgerond. Nu is hij officieel eindverantwoordelijk voor die taken.

Koelman licht toe: 'Als directeur was ik vroeger verantwoordelijk voor alles. Van het kleinste detail tot de grootste binnenkomende order. Dat is prima in een team van drie man, maar nu lukt dat niet meer. Ook al lag echt alles van operations bij Machiel, toch droeg ik nog de eindverantwoordelijkheid. Op een bepaald moment moet je de leiding durven verdelen. En dat is precies wat we nu doen: een duidelijke lijn, duidelijke afspraken en elk een eigen focus.'

Den Dekker: 'Dit is nodig om onze groei te verzekeren. Wij doen geen overnames en kunnen dus enkel groeien op eigen kracht. En dat lukt alleen als we onze bestaande klanten tevreden houden en nieuwe business aantrekken. Dat eerste is nu volledig mijn eindverantwoordelijkheid. Voor het tweede is Robert de aanjager.'

Verticale markten

Afas België is actief in een zeer gefragmenteerde markt waarin het ondermeer de concurrentie aangaat met Navison, SAP, SAP, Kluwer en Exact. Om de groeidoelstellingen te halen,wordt ook de strategie gewijzigd.

Vanaf 2017 gaat het bedrijf, net zoals de Nederlandse moederorganisatie, zicht specifiek op verticale markten richten. Het gaat evenementen organiseren waarbij het zijn geïntegreerde erp- en hrm-oplossingen presenteert aan belangstellenden in marktsegmenten zoals de schoonmaakbranche, security, zorg en de advocatuur.

Afas startte in 2009 in België met een vestiging in Mechelen. Het team bestaat inmiddels uit 28 man die in het 2016 zo'n vier miljoen euro omzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-22T11:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.