Globis in joint venture met NINtec

Dit artikel delen:
Handen schudden

Globis, de Aalsterse erp-ontwikkelaar voor logistieke dienstverleners, gaat onder de naam GlobTec een joint venture aan met het Indische NINtec. Die heeft het Europese hoofdkwartier in het Nederlandse Zoetermeer.

Globis ontwikkelt platformen waarmee logistieke dienstverleners hun commerciële, administratieve en operationele processen kunnen beheren en in realtime kunnen integreren met de supply chain. De joint venture met NINtec laat het bedrijf toe wereldwijd zijn vleugels uit te slaan, zegt ceo Karel Van den Berghe.

‘De samenwerking met NINtec biedt ons een wereldwijde development-, sales- en implementatiepartner en moet ons toelaten om de komende vijf jaar jaarlijks tot vijftig procent te groeien. De digitale transformatie in de logistieke sector is in volle gang. Dat brengt complexe vraagstukken naar boven waarop wij een oplossing kunnen bieden.’

Globis zit in een sterk groeiparcours. Onder andere in de Antwerpse haven en in Nederland zijn een aantal grote projecten in uitvoering bij Nedcargo en Ewals Cargo Care. Via dochterbedrijven van de klanten is het bedrijf ook meer en meer actief in Oost-Europa, Azië en Noord-Amerika.

Dat zijn de regio’s waar NINtec veel ervaring heeft. Het bedrijf heeft in totaal zo’n vijftienhonderd ontwikkelaars in dienst in dertig landen. Ceo Vipin Moharir ziet de samenwerking als een verrijking. ‘Ik geloof sterk in het Globis-platform. Het biedt een unieke motor die breed inzetbaar is en een antwoord op ingewikkelde uitdagingen in een competitieve transport- en logistieke sector. Daarom ziet NINtec de samenwerking als een win-win voor alle klanten in de sector.’

GlobTec BV wordt ondergebracht bij het Europese hoofdkantoor van NINtec in het Nederlandse Zoetermeer. De bedrijven hebben beide een aandeelhouderschap van vijftig procent in de joint venture.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-12T12:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.